Huis verhuren om dubbele lasten tegen te gaan.

Vul direct ons aanmeldformulier in, en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Risico’s aan dubbele woonlasten.

Er kleven serieuze risico’s aan dubbele woonlasten, zeker in een woningmarkt die onder druk staat. Het is dan risicovol om een nieuw huis te kopen wanneer het oude huis nog niet weg is. Twee huizen in portefeuille hebben brengt dan dubbele woonlasten met zich mee, met alle mogelijke gevolgen van dien. Hoe ga je om met zulke dubbele woonlasten?

Uw huis verhuren om dubbele lasten tegen te gaan.

Het kan een interessante mogelijkheid zijn om gedurende enige tijd een van beide huizen te verhuren. De dubbele woonlasten bestaan dan nog wel, maar de huurder van een van beide woningen compenseert een deel van die dubbele woonlasten en in de tussentijd kan een koper voor de woning worden gevonden, mogelijk tegen een prima verkoopprijs.

Of je huis verhuren wel mag is afhankelijk van afspraken met de financier / hypotheekverstrekker. Wanneer die toestemming verkregen is kan mogelijk worden verhuurd op basis van de zogeheten ‘Leegstandswet’ met als bijkomend voordeel dat uitgebreide huurbescherming niet of in beperkte mate van toepassing kan zijn. Verkoop je je huis alsnog, dan kun je ook de huur opzeggen bij de nieuwe huurder.

Er is trouwens ook een vergunning nodig die verleend kan worden door de gemeente. En dit is niet het enige waar op gelet moet worden. Aan het verhuren van een huis kleven ook risico’s met betrekking tot de omgang van de huurder met het gehuurde.

We kunnen ons voorstellen dat je er niet aan moet denken om het huis bij verkoop weer te moeten opknappen doordat de (voormalige) huurder er slecht mee is omgegaan. Dubbele woonlasten blijken dan achteraf ineens veelvoudige woonlasten te zijn geworden!

Hoe kan ik een potentiële huurder van mijn woning screenen?

Dit kan je zelf doen, maar dit kan ook ik wil mijn huis direct verkopen.nl voor je doen. Belangrijk is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Zaken die je zelf kan controleren van de potentiële huurder:

  • Zijn/haar identiteit. Heb je daadwerkelijk te maken met degene die hij/zij beweert?
  • Meerdere loonstrookjes en een werkgeversverklaring om te kijken of de potentiële huurder een inkomen heeft. Neem ook contact op met de werkgever. Als de huurder een eigen bedrijf heeft, controleer dan wat verder te vinden is over dit bedrijf. Bestaat het bedrijf al lang? Waar is het gevestigd?
  • Achterhaal waar de huurder heeft gewoond en neem contact op met voormalige buren.
  • Raadpleeg Google om te kijken wat over de potentiële huurder te vinden is.

Dubbele woonlasten weg door directe verkoop

Helemaal klaar met dubbele woonlasten ben je pas wanneer ze verdwenen zijn. En dat kan meestal alleen maar bij verkoop van een huis. In het huidige klimaat van de huizenmarkt is de vrije verkoop bij dubbele woonlasten meestal geen reële optie.

Huizen die twee tot vijf jaar te koop staan voordat een koper gevonden is, vaak nadat stevig met de prijs is gezakt, zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. En al die tijd dat het huis in de verkoop staat blijven de dubbele woonlasten bestaan.

Ik wil mijn huis direct verkopen.nl biedt een prima oplossing: wij kopen zelf aan en we zijn kapitaalkrachtig genoeg om al binnen een paar dagen de verkooptransactie volledig af te ronden.

Laat ons direct een bod plaatsen op uw huis en reken definitief af met uw dubbele woonlasten!